طريقة عمل البسيمة بجوز الهند - Noix de coco Basima

0

 


محتويات

  • تحضر الحلويات في كافّة أرجاء العالم بشكل دائم حتى أصبحت أساسية مع أي وجبة. وتشتهر كلّ دولة بتحضير نوعٍ معيّن من الحلويات؛ وبالحديث عن البسيمة فتشتهر مصر بتحضيرها بعدّة طرق مختلفة، وبسبب طعمها اللذيذ انتشرت لبعض الدول العربيّة حتى أصبحت من الحلويّات المحبوبة لدى الكثيرين. تُسمّى في بعض الدول بسبوسة أو نمورة أو هريسة. وهي من الحلويات التي تقدم في العيد بشكل أساسي لهذا ترتبط لدى الكثيرين بذكريات الطفولة المبهجة.

    مقادير بسيمة جوز الهند

    • 1 كوب جوز هند
    • 1 كوب زبادي
    • 3 كوب دقيق
    • 1 كوب سمن
    • 1 ملعقة كبيرة بايكينغ باودر

    طريقة بسيمة جوز الهند

    1. اخلطي السمن مع السكر، الزبادي، جوز الهند و البيكنج باودر في وعاء عميق مع التقليب حتى تمام التجانس.
    2. أضيفي الدقيق تدريجيا، مع التقليب المستمر.
    3. في صينية، صبي الخليط بعد دهن الصينية ثم ضعيها في الفرن على درجة حرارة 180 درجة مئوية لمدة 20 دقيقة. ثم حمري الوجه وقدميها بعد تقطيعها.

    Contents

    Desserts are attended all over the world on a permanent basis, until they have become essential with any meal. Each country is famous for preparing a specific type of dessert. And speaking of Basima, Egypt is famous for preparing it in many different ways, and because of its delicious taste, it spread to some Arab countries until it became one of the sweets loved by many. In some countries, it is called Basbousa, Namoura, or Harissa. It is one of the sweets that are mainly served on Eid, and this is why it is associated with many joyful childhood memories.

    Coconut base amounts

    1 cup of coconut

    1 cup of yogurt

    3 cups of flour

    1 cup of ghee

    1 tablespoon baking powder

    Basima coconut method

    Mix the ghee with sugar, yogurt, coconut and baking powder in a deep bowl, stirring until completely homogeneous.

    Gradually add the flour, with continuous stirring.

    In a tray, pour the mixture after greasing the tray, then put it in the oven at 180 degrees Celsius for 20 minutes. Then red face and feet after cutting.





    إرسال تعليق

    0تعليقات
    إرسال تعليق (0)