مقادير عمل البسبوسة بالقشطة
علبة قشطة. كوب ونصف سميد. نصف كوب سكر. 1 كوب لبن. نصف كوب زيت نباتي. 3 ملعقة كبيرة جوز الهند، مبشور ومجفف. 1 ملعقة كبيرة بايكنغ باودر. 1 1/2 كوب ماء. 2 ملعقة كبيرة ماء الزهر لوز مقطع إلى نصفين. 1 1/3 كوب سكر.
تحضير طريقة عمل البسبوسة بالقشطة
يوضع الماء في قدر صغير على نار متوسطة، بالإضافة إلى كوب وثلاثة أرباع كوب سكر وماء الزهر. يحرك حتى يبدأ بالغليان لثلاث دقائق، ثم يرفع عن النار ويوضع جانبًا حتى يبرد. أما لطريقة عمل بسبوسة بالقشطة، فإليكِ الخطوات: يخلط في وعاء السميد، واللبن، ونصف كوب من سكر، والزيت، وجوز الهند، والبايكنغ باودر. يوضع الخليط جانبًا لمدة نصف ساعة. يحمي الفرن على حرارة 180 درجة مئوية. يمد نصف كمية خليط السميد في صينية مدهونة بزبدة. نضع طبقة من القشطة، ونمدها فوق الخليط. نضع طبقة أخرى من خليط البسبوسة. يقطع الخليط على شكل مربعات. يمكن وضع اللوز فوق كل قطعة. تخبز الصينية لعشرين دقيقة ثم يحمّص الوجه ليصبح ذهبيًا لدقيقتين أو ثلاث. تخرج الصينية من الفرن ويضاف إليها القطر بحسب الرغبة.
Ingredients for making basbousah with cream
Sour tray. A cup and a half of semolina. Half a cup of sugar. 1 cup of milk. Half a cup of vegetable oil. 3 tablespoons coconut, grated and desiccated. 1 tablespoon baking powder. 1 1/2 cups of water. 2 tablespoons of orange blossom water, cut in half. 1 1/3 cups of sugar.
Preparing the way to make basbousah with cream
Put the water in a small saucepan over medium heat, in addition to one and three-quarters of a cup of sugar and orange blossom water. Stir until it starts to boil for three minutes, then remove from heat and set aside to cool. As for how to make basbousa with cream, here are the steps: Mix semolina, milk, half a cup of sugar, oil, coconut, and baking powder in a bowl. The mixture is set aside for half an hour. Protect the oven at 180 degrees Celsius. Spread half of the semolina mixture in a tray greased with butter. We put a layer of cream, and extend it over the mixture. We put another layer of basbousah mixture. Cut the mixture into squares. Almonds can be placed on top of each piece. Bake the tray for twenty minutes, then roast the top until golden for two or three minutes. Chinese graduated from the oven and add to the country, according to the desire.